OKULUN TARİHÇESİ VE YAPISI

Okulumuz; 1970 yılında üç katlı ve on derslikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Okulumuzun arsasının sağlanmasında ve bina yapımında; mahalle sakinlerinden Ali TOVAÇ'ın manevi katkılarından çevrede övgü ile söz edilmektedir. Okulumuzun ilk adı; Cumhuriyet İlkokulu olup, daha sonra 1971 yılında ünlü şairlerimizden Ahmet HAŞİM'in adı verilmiştir. 1976 yılına kadar Ahmet Haşim İlkokulu iken; 1977 yılında 27 Aralık İlkokulu olarak değiştirilmiştir. Bu tarihten itibaren okulumuz bahçesi ağaçlandırılmıştır. Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; Kurtuluş Savaşımızı yönetmek üzere; 27 Aralık 1919 tarihinde Dikmen sırtlarından Ankara'ya gelişi yeni bir ulusun doğmasını sağlamıştır. Büyük Önder'in bu tarihte, Dikmen sırtlarından Ankara'ya gelişi, halk tarafından coşku ile karşılanmıştır. Her yıl 27 Aralık günü, Atatürk'ün Ankara'ya gelişi, temsili olarak canlandırılmakta ve Dikmen'den Ulus'taki ilk T.B.M.M.'ne kadar "Atatürk Koşusu" düzenlenmektedir. Tarihimizdeki bu önemli günümüz, okulumuzun Dikmen'de olması nedeni ile okulumuz  27 Aralık adını almıştır. Okulumuzun bahçesi toprak zemin iken 1990 yılında, Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla asfaltlanmıştır. Okulumuz sobalı iken 1994 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kaloriferliye çevrilmiştir. Ankara Valiliği'nin 01.08.1995 tarih ve 322/2092 sayılı Onayı ile okulumuz Ortaokuluna dönüştürülmüştür.1995 -1996 öğretim yılı itibariyle 27 Aralık İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime devam etmiştir. Okulumuzun ek binası hayırsever bir kulüp olan Lions Kulübü tarafından finanse edilmiş olup, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL tarafından da  inşaatın temeli 16 Kasım 1997 tarihinde atılmıştır. Okulumuzda 19 derslik, 1 konferans salonu, 1 ana sınıfı, 1 teknoloji tasarım atölyesi ve 1 BT sınıfı bulunmaktadır. Okulumuzun toplam alanı 5813 m2'dir. Okulumuzun amacı Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, Milli Eğitim Bakanlığının temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlere saygılı yeni nesiller yetiştirmektir.

2012-2013 EğitimÖğretimyılında 4+4+4eğitimsisteminin uygulanmasıylabirlikteOrtaokulolarakeğitimveöğretime devam etmektedir. Bunun sonucunda sınıf mevcutları artmış ve okulun fiziki kapasitesi yetersiz kalmıştır. Okulun bütün mekanları öğrenci hizmetine sunulmuş ve aktif olarak kullanılmaktadır. Fen ve Teknoloji laboratuarı, teknoloji ve tasarım atölyesi ve kütüphane dersliğe dönüştürülerek mekan kazandırılmaya çalışılmıştır. Öğrenciler seçmeli derslerde bu mekanlarda aktif olarak eğitime devam etmişlerdir. Okul değişimiyle gelen öğrenciler okul kültürüne uyumda zorluklar yaşamıştır. Bu amaçla okul idaresi, rehberlik servisi ve tüm sınıf öğretmenleri konuyla ilgili tedbir almaya çalışmışlardır.

Yayın: 01.12.2015 - Güncelleme: 07.09.2023 10:55 - Görüntülenme: 3412