T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - 27 Aralık Lions Ortaokulu

Haberler

Mrt

İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan IŞIK okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzda eğitim öğretimle ilgili incelemelerde bulunarak idareci, öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya gelen İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Ayhan IŞIK, öğrencilerimizle sıcak bir sohbetde bulundu. 

Mrt

Okulumuzda 21 Mart Nevruz Bayramı kutlandı. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı okulumuzda öğrencilerimizin hazırladıkları çeşitli etkinliklerle yapıldı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 

 

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü Töreni Gerçekleştirildi.

Şbt

2023-2024 eğitim öğretim yılı 1.dönem sonu karne törenimiz.

Ock

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında yaptığımız öykü yazma yarışması sonuçlarına göre birinci olan öğrencimiz 5/ D sınıfından Jülide Ece Çelik, 6/C sınıfından Belinay Aypek ikinci ,6/ C sınıfından Zehra Mısırlıoğlu üçüncü olmuştur.

Ara

Jandarma Genel Komutanlığı ve Uluslararası Down Sendromu Federasyonu işbirliğinde; Kadın Jandarma Personellerinin katılımıyla gerçekleşen  "Jandarma'nın Melek Yüzleri Bowling Şenliği" ne okulumuz öğrencileriyle katıldık.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan çalışmalar

Kas

Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği günün yıl dönümünde 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladık.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümü münasebetiyle 10 Kasım Cuma günü  okulumuzda“Anma Töreni” düzenlendi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı, tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Pazar günü okulumuzda gerçekleştirilen kutlama programı saat 10.00' da başladı. Programa öğrencilerimizin yanı sıra çok sayıda velimizin de katıldı.

Programda, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmadan sonra şiirler okundu. Öğrencilerimizin gösterileri ise baştan sona kadar büyük bir heyecanla takip edildi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize; büyük bir özveriyle programda yer alan öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür  eder; Cumhuriyet Bayramı' nızı tekrar tebrik ederiz.

Ekm

İsrail tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla İlgi Karar ile Ülkemizde üç gün süreyle millî yas ilan edilmiş; bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür.

Gazze başta olmak üzere Filistin’e yönelik İsrail tarafından başlatılan yeni saldırılar ve hastanenin vurulmasıyla tırmanan insânî dramda, kadınlar ve masum çocuklar ile orada tedavi gören yaralılara uygulanan şiddet tüm insanlığın vicdanını yaralamıştır.

Bütün çocukların ve ailelerinin ırk, din veya siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanması, sağlıklarının ve yaşam haklarının korunması; her türlü şiddet, zulüm ve sömürüye karşı tedbir alınması temel insânî sorumluluklarımızdandır.

Bu nedenle; Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda hayatını kaybedenler ve özellikle çocuklar için okulumuzda 20 Ekim 2023 Cuma günü gerçekleştirilen bayrak törenlerinde 1 (bir) dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ekm

Ankaranın Başkent Oluşunun 100. Yıl dönümü okulumuzda yapılan törenle kutlandı. "13 Ekim Ankara'nın Başkent Oluşu" programının hazırlanıp sunulmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Eyl

Haz

Dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik eder, iyi tatiller dileriz.